izrada internet prezentacija, greske pri izradi sajta
Studio digital
Studio digital

pozovite nas odmah  POZOVITE NAS ODMAH

Izrada sajtova i greške prilikom izrade

Profesionalni Studio za izradu internet prezentacija,
grafički dizajn i multimediju.

logo studio digital

Neoprostive greške prilikom izrade web prezentacija

linija cik cak

Izrada sajtova i sve greške koje mogu pratiti proces izrade

Postoji pravilo da o ukusima ne treba raspravljati, i tu se mi slažemo, ali kada govorimo o web sajtovima nekih osnovnih pravila se moramo pridržavati. Pošto smo već dugo godina u ovom poslu i veliki deo vremena provodimo na računarima i na internetu videli smo sve i svašta.

Kratka lista šta vaša web stranica ne bi smela da ima:

Navigacija Vaše web prezentacije - Nikome nije uživanje da pretražuje loše organizovan sajt, gde se nakon par sekundi skroz izgubi i nema pojma ni gde je, ni kako da se vrati gde je već bio i uz tu konfuziju zaboravlja gde je hteo da ode. Imamo nekoliko pravila na koje treba misliti: dugmad za navigaciju treba u svakom trenutku da budu na vidljivom mestu (na vrhu stranice), da jasno i precizno opisuju gde vode, da ne menjaju poziciju na stranici (čas levo a čas desno, malo gore pa onda malo dole). Posetilac u svakom trenutku mora da zna na kojem se delu sajta nalazi, što se postiže naslovima, menijima, dugmadima.

Naslov stranice - Untitled Document - umesto ovoga treba da stoji neka ključna reč ili pojam koji opisuje čime se bavite ili vaš proizvod. Može takođe da stoji i ime vaše firme. Uglavnom sve je bolje nego Untitled document.

Kompletan meni se sastoji od linkova koji vode prema pdf-ovima ili nekim drugim eksternim dokumentima - Uvek je bolje oblikovati web sajt sa sadržajem a da se prema eksternim dokumentima ide iz same stranice i sadržaja.

Gramatičke greške na svakom koraku - Pomislite samo šta će vaše potencijalne mušterije misliti o vama i vašoj firmi ako se nađu u šumi gramatičkih grešaka.

Jako sitan font slova - istraživanja pokazuju da 80% posetilaca odmah napušta internet prezentaciju ako je na njoj jako sitan font.

Loš odabir boje pozadine i boje fonta - kako nešto pročitati ako je crveni font na ružičastoj pozadini.

Redizajnom možete dobiti moderniji i kvalitetniji sajt!

linija cik cak

Previše animacija na pozadini - Iritantne animacije u pozadini skreću pažnju sa vašeg sadržaja.

Flash sajt kojem treba 2 sata da učita sadržaj - popili smo kafu a sadržaj se još nije učitao. Hoće li se učitati dok se vratimo sa ručka?

Stranica bez kontaktnih informacija - Ok videli smo i našli šta nas je interesovalo. Samo još treba da pošaljemo mail ili da nazovemo firmu i to je to. Šta se dešava kad utvrdite da nema ni mail-a ni broja telefona ni adrese? Pa jednostavno je, prešli ste direktno na sajt konkurencije koja je ove informacije stavila na vidljivo mesto.

300 iskačućih novih prozora - šta god kliknemo iskače neki novi prozor sa besmislenim porukama.

Konzistentnost - Najprostije rečeno "Konzistentnost" znači da sve mora da se uklapa jedno s drugim i tako čini vizuelno lepu celinu. Veličina naslova i podnaslova, fontovi, boje na sajtu, stil navigacije, izbor slika, sve to treba da je stilski ujednačeno, i to kako na jednoj strani, tako i na svim ostalim web stranicama. Na taj način dizajn izgleda profesionalno i kvalitetno. Ovo je najlakše postići tako da se u samom startu odrede osnovne postavke stila u kom će se raditi dizajn tj. sama web prezentacija, odnosno odabere osnovni koncept, i onda se on primenjuje prilikom kompletne izrade sajta. Obavezno se sa klijentom treba dogovoriti i precizirati je li upravo to ono što on želi, kako na kraju ne bi morali raditi sve iz početka.

Uglavnom sve se svodi da web sajt treba da bude pregledan kroz svoj meni, da sadržaj i informacije budu dobro kategorizovane i lako dostupne. Ne dozvolite svom web dizajneru da se previše razigra (verovatno nema iskustva pa mu se čini da će web sajt biti lepši ako doda još jednu boju, pored onih deset što je već stavio).

Početak izrade sajta

Ako ste planirali da izradite sajt a ne znate odakle da počnete, onda ste na pravom mestu. Da budemo iskreni većina naših klijenata je bila u takvoj nedoumici. Sve što treba da uradite je da razgovarete sa nama i odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja o tome kakav vam je sajt potreban.


Pa, razgovarajmo!

Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

office@dpstudio.co.rs
sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting
Site Map

Naša delatnost je: izrada sajtova i web programiranje,
SEO optimizacija veb prezentacija, grafički dizajn...

facebook  twitter  youtube  linkedin  instagram

    Veštine programiranja - 95%

  • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

  • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

  • Video montaža - 85%

Vratite se na vrh stranice