Creative design Studio blog

Profesionalni Studio za izradu internet prezentacija,
grafički dizajn i multimediju.

Google pingvin

U svetu web dizajna često možete čuti za Google Penguin, neki su možda i čuli ali sigurno je da su mnogi web dizajneri osetili njegovo delovanje na svojoj koži (na svojim web prezentacijama). Zbog Google Penguin-a mnogi su izgubili svoje pozicije na pretraživačima, dok su neki drugi bolje pozicionirani.

O čemu se zapravo radi?

Celi smisao Google Penguin -a je da kazni sve sajtove koji su se koristili SEO tehnikama da bi zauseli što bolju poziciju na Google pretraživaču. Da vas Google Penguin nebi kaznio neke stvari morate izbegavati tj. nebi smeli da ih radite.

umetnost izrade sajtova

web dizajn

Postoji pravilo da o ukusima ne treba raspravljati, i tu se mi slažemo, ali kada govorimo o web sajtovima neki osnovnih pravila se moramo pridržavati. Pošto smo već dugo godina u ovom poslu i pošto veliki deo vremena provodimo na računarima i na internetu videli smo svega i svačega.

Kratka lista šta vaša web stranica ne bi smela da ima...

web dizajn

Kod izrade web stranice trebate obratiti pažnju na par bitnih stvari. Pošto vam web stranica naravno služi za marketing vaših usluga ili proizvoda korisnik treba odmah nakon ulaska na vašu web stranicu saznati koja je tema weba i čime se vi bavite. Za to imate najviše sedam sekundi da korisnik shvati inače on će krenuti dalje, vrlo verovatno prema sajtu Vaše konkurencije.

web dizajn

Internet stranica je ništa drugo nego HTML dokument koji omogućava prezentaciju putem teksta, slika, videa i poveznica koja je potrebna svima koji žele svoj proizvod, uslugu ili ideju pokazati što većem broju ljudi. Ako imate firmu Internet stranica je najbolja moguća opcija za vas. Kao što nam je svima poznato tempo života je brz, sve se obavlja preko Interneta.

web dizajn

Konačno ste napravili web sajt i jako ste zadovoljni kako on na izgleda. Ali nećete valjda sada sediti i čekati da je neko otkrije? Kako će ljudi saznati za Vašu internet prezentaciju? Glavni razlog zašto neka stranica ili blog postanu popularni ili posećeni je zato što autor ima hrabrosti izraziti svoje mišljenje bez obzira kakvo ono bilo surovo, neukusno ili čak konzervativno.

umetnost izrade sajtova

Google

Definitivno prvo što bi se osetilo bio bi pad svetskog prometa na celom internetu. Poslednji zastoj Google nije trajao duže od pet minuta a rezeltat tih pet minuta je bio pad globalnog prometa na internetu za čak 43% (istraživanje firme GoSquared). Ova kompanija se bavi web analitikom u realnom vremenu).

Za tih nekoliko minuta skoro 69% korisnika interneta na pokušaje povezivanja s Googleom dobilo obaveštenje o grešci. Iako su ostali Google servisi bili pokrenuti za minutu, trebalo je još čitave četiri minute da se celi sistem vrati u normalu.

Procjenjuje se da je ovaj kvar od par minuta kompaniji Google nanio štetu od oko pola miliona dolara...

umetnost izrade sajtova

web dizajn

Kada pokrenete web sajt sa sigurnošću znate da će doći trenutak kada ćete se zapitati da li je sada vreme za redizajn sajta. Ako vam je on potreban samo eto "radi reda" jer se on inače radi, jer ste čuli da to svi rade, onda ipak još uvek nije pravo vreme za to. Dizajn kao i redizajn služi određenoj svrsi. Imajte na umu da vaš trenutni dizajn već ima određenu funkciju koju možete izgubiti bespotrebnim redizajniranjem...

web dizajn

Na ovo pitanje se ne može dati precizan odgovor dok se ne utvrde sve činjenice oko samog sajta koji se treba raditi. Svaka internet stranica je jedinstvena te je samim tim takva i njena cena. Ono što vam možemo reći je da osnovna web stranica ne košta manje od 5 000 dinara. Pod osnovnom mislimo na jednostavnu stranicu s informacijama o vašem poslovanju i kontakt podacima vas ili vaše firme.

brzina interneta

Nešto tu neštima. Platio sam račun za jedno a dobijete nesto drugo. Sumnjate da vaša brzina interneta nije ona koju plaćate, tj. da vas neki od naših bajnih provajdera zakida? Verovatno ste u pravu, skoro je postalo pravilo da vam otkinu barem malo od onoga što ste platili. Evo jednostavnog načina da testirate brzinu vaše internet konekcije i da proverite ono u šta odavno sumnjate...

pojmovi u internetu i web dizajnu

WWW - World Wide Web Termini Internet i www se danas svakodnevno koriste u komunikaciji. Međutim, iako ih mnogi poistovećuju, Internet i www nisu isto. Internet je globalni sistem povezanih kompjuterskih mreža. www je samo jedan od servisa koje Internet pruža. www - World Wide Web je skup tekstualnih dokumenata i ostalih sadržaja do kojih se dolazi preko linkova i imena...

Izrada sajta bez glavobolje

Pozovite nas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja za Vas.
Izrada sajta, web dizajn, grafički dizajn, multimedija. To je naš posao!

Izrada sajta

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za
naš rad možete nas nazvati na telefon:

+381 63 538 868

ili nam pisati putem elektronske pošte:

office@dpstudio.co.rs
sinisasamardzija@gmail.com

Web izrada

Izrada web prezentacija
Redizajn web sajta
SEO optimizacija
Domen i hosting
Site Map

Naša delatnost je: izrada sajtova i web programiranje,
SEO optimizacija veb prezentacija, grafički dizajn...

facebook  twitter  youtube  linkedin  instagram

    Veštine programiranja - 95%

  • SEO (pozicioniranje na Google) - 90%

  • Dizajn (Photoshop, Corel) - 92%

  • Video montaža - 85%

Vratite se na vrh stranice