Cena izrade internet prodavnice

Cena izrade internet prodavnice (web shop)

Jedan od najboljih načina za proširenje vašeg poslovanja i zarade je izrada internet prodavnice tj web shop-a.

Za razliku od običnih web stranica puno više znanja, vremena i truda je potrebno uložiti u izradu internet prodavnice sa svim njenim funkcionalnistima i varijacijama oko samih proizvoda, načina plaćanja i drugih opcija.

Za profesionalni dizajn internet prodavnice potrebno je uložiti minimum 5 dana da bi se ona pokrenula. Ne tako retko taj proces traje i mnogo duže.

Koliko košta izrada internet prodavnice?

Okvirne cene za osnovnu izradu internet prodavnice su od 550 eur pa na više a sve zavisi od vaših potreba I želja. Cena uključuje dizajn, razvoj i ostale potrebne stvari koje su potrebne za kvalitetan rad online shop-a. Ako se radi o internet prodavnici koja je zahtevnija te ima veću posećenost imajte na umu i trošak održavanja shop-a.

Za naprednije internet prodavnice cena zavisi o broju naprednih modula koji će povećati prodaju a tu je samo nebo granica.

Savetujemo vas da nas nazovete ili pošaljete e-mail a naš tim će proći sa vama sve nejasnoće ukoliko ih imate i objasniti vam cenovne razlike samih prodavnica.

Zašto cena internet prodavnica toliko varira?

Nisu sve internet prodavnice iste. Recimo da imate online shop preko kojeg prodajete keramičke šolje. Tu je sve jasno, imate proizvod, njegovu cenu i mogućnost naručivanja plaćanja.

Sad zamislite da prodajete patike. Jedan model patika može da bude u više boja, da ima različite brojeve veličina.

To sad već zahteva izradu različitih varijacija jednog proizvoda kako bi kupac mogao da izabere šta mu odgovara.

Kao što vidite cena internet prodavnice će biti prisutpačnija ako želite malu prodavnicu sa osnovnim mogućnostima.

Koji faktori utiču na cenu internet prodavnica?

Kroz razgovor i sastanak sa klijentom procenimo svaku komponentu i funkcionalnost koja će uticati na cenu internet prodavnice.

1. Ukupan broj stranica na vašoj internet prodavnici
Količina unikatnih stranica koju želite na svojoj internet prodavnici prvi je ključni element cene izrade. To znači da će trošak vašeg sajta biti veći od “običnih informativnih” sajtova.

2. Web dizajn
Ako već posedujete stranicu ili internet prodavnicu koja je zastarela i nije dobro osmišljena, dolazite do ogromnog problema jer je to prvi utisak koji o vama steknu novi kupci. Potencijalni kupci će pretpostaviti da je vaša kompanija ista kao i vaš dizajn – loša ili zastarela.

Zato će te gubiti kupce na sve strane. Pođite od sebe: da li bi kupili nešto sa sajta koji ne izgleda moderno I funkcionalno. Da biste to izbegli, trebaće vam web dizajn koji radi u interesu vašeg brenda.

3. SEO za internet prodavnicu
Proces optimizacije vaše internet prodavnice tako da se prikazuje u Google rezultatima, poznat je kao optimizacija za pretraživače (Search Engine Optimization ili SEO).

To je takođe jedna od glavnih stavki u dugoročnom uspehu poslovanja vaše internet prodavnice.

SEO za internet prodavnicu, bit će mesečni trošak koji nije obvezan ali u samim počecima otvaranja nove internet prodavnice je poželjan dok ne steknete određenu bazu kupaca.

Bez digitalnog marketinga rast internet prodavnice je moguć ali itekako sporiji. Kako biste izbjegli da vas konkurencija izbaci sa najboljih pozicija na Google pretraživaču potrebno je puno rada.

4. Funkcionalnost internet prodavnice
Budući da gradite internet prodavnic, trebat će vam sve funkcije koje dolaze s njom.

Korpa, sistemi plaćanja, zaštita identiteta potrošača su samo neke funkcionalnosti. Možda ćete hteti imati i razne fotografije istog proizvoda (galeriju proizvoda), kao i videozapise koji pokazuju kako koristiti određene proizvode.

Dokumenti sa specifikacijama, dokumenti sa upustvima za upotrebu i drugi materijali mogu biti uključeni uz neke proizvode.

5. CMS za internet prodavnicu
Sistem za upravljanje sadržajem (CMS) je korisnička platforma koja vam omogućava da sami unosite izmene na svojoj internet prodavnici bez menjanja koda i programerskih veština.

Budući da ćete u radu imati potrebe dodavati nove kategorije i proizvode, želećete da to možete uraditi brzo i lako. Upravo to vam omogućava CMS platforma.

Dogovor oko CMS-a je odluka koju treba pažljivo razmotriti.

Razmislite o svojim budućim ciljevima i odaberite izbor koji ima najviše smisla za vase poslovanje.

Sve internet prodavnice koje smo izradili uključuju CMS platformu kako bi samostalno i lako mogli voditi internet prodavnicu a bez naše pomoći i dodatnih troškova.

6. Interaktivna multimedija
Multimedija, kao što je video, takođe je korisna opcija za vašu internet prodavnicu.

Kako biste kupcima dali bolju sliku o tome šta proizvod radi, možete koristiti multimediju za dopunu opisa proizvoda.

7. Održavanje web shop-a
Vaša internet prodavnica, zahteva redovno održavanje kako bi radila bez problema.

Održavanje internet prodavnice podrazumeva rešavanje svih mogućih zastoja koji se mogu pojaviti i održavanje internet prodavnice funkcionalnom.

Samo je pitanje vremena kada će se na vašoj internet prodavnici pojaviti problemi ako je ne ažurirate.

Što god da se dogodi, želećete da imate nekoga ko može održavati vašu internet prodavnicu, profesionalno i brzo.

Generalno ovo su samo neki od faktora koji bitno utiču na samu cenu izrade internet prodavnice.

Precizna cena se može dati isključivo kad se uđe u samu srž projekta te kad se procene potrebe i sama funkcionalnost internet prodavnice.

U Studio digital-u smo spremni da vas saslušamo i damo vam ponudu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama. Slobodno nas pozovite i zatražite besplatnu procenu i ponudu.

STUDIO DIGITAL
063 538 868