Izrada online shopa i internet prezentacije

Internet poslovanje u doba korone i rad od kuće

Iznenadna pojava korona virusa u Europi, iznenadila je apsolutno sve. Niko nije očekivao da će COVID 19 sa sobom donesti takve katastrofalne posledice.

Svakodnevni rast obolelih i umrlih pokazuju ozbiljnost pandemije. Međutim, katastrofalna ekonomska situacija iz drugih zemalja u kojima se pojavio COVID-19, prenela se i na Srbiju. Sve to predstavlja veliki problem u samom poslovanju i plasiranju proizvoda i usluga. Iako je to bilo za očekivati, sve nas je uhvatila nespremne, a dve trećine domaćih kompanija već oseća posledice u poslovanju.

Međutim, neki privrednici koji su imali jasniju viziju šta COVID 19 donosi su uradili potrebne mere i na vreme započeli s pripremama kako bi na neki način održali poslovanje. Jasno da ima i onih koji su morali prestati raditi, kao što su delatnosti u kulturi, delatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s ljudima, sportska takmičenja itd. 

Rad od kuće

Rad od kuće i Internet poslovanje pojmovi su koji se danas mogu čuti na svakom koraku, ai Internet je omogućio mnogima gotovo nesmetani rad. Tako je svakodnevno rano buđenje, spremanje na posao, putovanje do posla, zamenilo odlazak na posao direktno iz kreveta. Mnogi su tek sada uvideli prednosti i nedostatke ovakvog načina rada.

Rad od kuće sa sobom povlači i potrebu za tehničkom opremom, koju su firme morale osigurati svojim zaposlenima. To je mnogima već u startu bio dosta veliki trošak. Ipak, nakon što su tehničke stvari rešene, firme koje nemaju unapried dogovorene poslove i prodaju, moraju imati odgovarajući kanal distribucije kako bi mogli nastaviti poslovanje, odnosno predstaviti i prodavati svoje proizvode i usluge. Najčešći i najkvalitetniji kanal distribucije je putem web stranice ili web shopa, koji pružaju apsolutno sve što vam je potrebno.

Ulaganje u izradu sajta?

Iako mnogi danas smatraju društvene mreže i Facebook stranicu dovoljnim za prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga, to u svakom slučaju nije tako. Poslovne stranice društvenih mreža mogu pomoći kako bi dodatno promovisali sebe i svoje proizvode, ali to nikako ne bi smelo biti vaše glavno sredstvo prodaje. Najviše zbog toga što se radi o društvenoj mreži, kojoj je glavni cilj povezivanje s ljudima a ne i prodaja.

Društvene mreže nemaju jaku SEO vrednost i ako imate Facebook stranicu kao glavni kanal vašeg poslovanja, konkurencija će vas pojesti.

Kako velike kompanije idu u korak s modernim načinima poslovanja, mnoge manje su tek dolaskom COVID-19 shvatile potrebu za izradom sajta ili web shopa. Upravo zbog važnosti sajta, ali i situacije u kojoj smo se našli, jako je bitno da izradu sajta poverite profesionalcima.

Studio digital je ponosan što su naši klijenti kojima smo izradili web stranice sa SEO optimizacijom, nastavili gotovo nesmetano raditi. Ipak, mnogo manjih preduzeća trenutno nema gotovo nikakvu mogućnost za prodaju proizvoda i plasiranje usluge. Oni nastoje preživeti uz pomoć države smatrajući kako nema drugog načina. Kao što ste mogli pročitati, način postoji, a u ovo vreme svakako je to kvalitetna internet stranica.

Reagujte i na vreme uradite internet prezentaciju

Konkurencija je to shvatila, a vreme je da shvatite i vi dok nije prekasno.  

Sve ovo je važno shvatiti na vreme i ući u voz koji već lagano prolazi. Ako ste se i vi našli u problemu i trenutno nemate Internet stranicu, slobodno nam se javite putem maila office@dpstudio.co.rs ili telefonom (+381 63 53 88 68).