Kako bezbedno preuzeti i instalirati softver?

Kako bezbedno preuzeti i instalirati softver?

Izbegavajte malver i druge probleme prilikom preuzimanja softvera

Postoje neke osnovne smernice koje treba pratiti kako bi se sigurno preuzeo i instalirao softver:

Preuzimajte softver samo sa pouzdanih izvora: Obratite pažnju na izvor softvera i preuzimajte ga samo sa pouzdanih i verifikovanih web lokacija, kao što su službene stranice proizvođača. Ako preuzmete softver sa nepouzdanih izvora, rizikujete da dobijete softver sa virusima, malverom i drugim štetnim programima.

Pročitajte licence i uslove korišćenja: Pre instaliranja softvera, pročitajte licence i uslove korišćenja kako biste bili sigurni da su u skladu sa vašim potrebama i zahtevima. Neki softveri mogu imati ograničenja koja vam nisu prihvatljiva.

Koristite antimalvare i antivirusne programe: Instalirajte antivirusni softver i redovno ga ažurirajte kako biste otkrili i sprečili ulazak štetnog softvera na vaš računar.

Postoji mnogo antivirusnih programa na tržištu, a izbor najboljeg antivirusnog programa zavisi od različitih faktora, kao što su funkcionalnosti koje su vam potrebne, vaš budžet, platforme koje koristite i drugi faktori.

Neki od najpopularnijih antivirusnih programa su:

Norton Antivirus: Norton Antivirus je jedan od najpoznatijih antivirusnih programa na tržištu. Pruža zaštitu od različitih vrsta zlonamernog softvera, uključujući viruse, spyware i malware.

Kaspersky Antivirus: Kaspersky Antivirus je vrlo efikasan u otkrivanju i uklanjanju virusa i drugih zlonamernih programa. Pruža sveobuhvatnu zaštitu od phishing napada, kao i od različitih zlonamernih softvera.

Bitdefender Antivirus: Bitdefender Antivirus je vrlo popularan antivirusni program koji pruža pouzdanu zaštitu od različitih vrsta zlonamernog softvera, uključujući viruse, trojance, adware i spyware.

Avast Antivirus: Avast Antivirus je besplatan antivirusni program koji pruža efikasnu zaštitu od virusa, spyware i malware, kao i alate za optimizaciju računara i zaštitu vašeg internet pregledanja.

McAfee Antivirus: McAfee Antivirus je jedan od najpoznatijih antivirusnih programa, koji pruža zaštitu od virusa, spyware i malware, kao i od phishing napada.

Ovi antivirusni programi su samo neki od najpopularnijih na tržištu, a izbor najboljeg antivirusnog programa zavisi od vaših potreba i prioriteta. Preporučujem da prvo istražite različite opcije, pročitate recenzije korisnika i stručne preporuke pre nego što odlučite koji antivirusni program će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Pazite na dodatne programe i alatne trake

Prilikom instalacije softvera, pripazite na dodatne programe i alatne trake koje se mogu instalirati zajedno sa softverom. Često se ove opcije nude tokom instalacije softvera, pa proverite šta se tačno instalira na vaš računar pre nego što kliknete na “Instaliraj“.

Redovno ažurirajte softver

Redovno ažurirajte softver kako biste dobili najnovije funkcije i zakrpe za sigurnosne propuste. Većina softvera automatski obaveštava korisnike o dostupnosti novih ažuriranja.

Ukratko, kako biste bezbedno preuzeli i instalirali softver, treba pratiti ove osnovne smernice, budite oprezni i koristite alate koji vam stoje na raspolaganju kako biste zaštitili svoj računar od štetnih programa i neželjenih dodataka.

U Studio digital-u smo spremni da vas saslušamo i damo vam ponudu koja će najbolje odgovarati vašim potrebama. Slobodno nas pozovite i zatražite besplatnu procenu i ponudu.

STUDIO DIGITAL
063 538 868