Sta je seo optimizacija i kako se radi

Šta je SEO i kako radi

SEO je pre svega tezak i zahtevan posao koji zahteva puno znanja i truda

Glavna muka svih modernih kompanija čije poslovanje podrazumeva prisustvo na internet mreži jeste upravo – Kako da budem prvi na Google? .

Na ovu temu nema brzog odgovora i ako ga očekujete na pogrešnom ste mestu. Takav odgovor vam niko ne može dati. Iz tog razloga razni amateri i prevaranti pokušavaju da SEO obaviju najtamnijim velom tajne. Prosto da bi mogli da vam o njemu pričaju šta im padne na pamet. Ne dajte se prevariti. Potrebno je da o SEO optimizaciji znate par osnovnih stvari:

Prvo što treba da znate: nije lako i treba dosta vremena i truda kako bi vas neko doveo na prvu stranu googla, takođe nije ni jeftino. Dobra vest je da se isplati jer dobro odrađen seo će vam sigurno povećati prodaju čime god da se bavite. Za početsk se fokusirajte na ključne reči tj. reči koje najbolje opisuju vaš posao ili proizvod. Razmislite koje bi sve ključne reči mogli da optimizujte i odličite se za jednu  ili dve.

Nakon toga, potrebno je da znate da postoje on-site i off-site SEO. Prva podrazumeva da pokušavate da se što bolje optimizujete za izabrane ključne reči vršeći izmene na samoj web stranici, i to pisanjem dobrih tekstova, izborom odgovarajućih naslova i podnaslova. Takođe, ukoliko želite kvalitetnu SEO optimizaciju možete vršiti i interno linkovanje.

Linkovanje prema drugim sajtovima podrazumeva off-site SEO. Efikasniji je od prve metode jer ste u mogućnosti da sajtovi sa visokim Page rankom linkuju do vas i na taj način vas podignu u očima Googla-a. Ukoliko zelite da saznate o optimizaciji  vašeg sajt više, da li je dobro optimizovan zatrašite analizu SEO optimizacije.

O svemu ovome ćemo pisati detaljnije u nekom drugom tekstu.