ssl sertifikat

Šta je SSL sertifikat i kome treba?

Pređite sa http na https i dignite bezbednost vaših sajtova na novi nivo. SSL sertifikat bi trebao da ima svaki sajt.

Šta je SSL sertifika? SSL (Secure Sockets Laier) i naslednik TLS (Transport Laier Securiti) su metode koje se koriste za zaštitu i šifrovanje osetljivih informacija poput kreditnih kartica, korisničkih imena, lozinki i drugih privatnih podataka poslatih putem Interneta. Stranice veb lokacija zaštićene SSL-om i TLS-om označene su HTTPS-om u svojoj URL adresi.

Kome je potreban SSL sertifikat?

Sve što razmenjuje osetljive informacije na bilo kojoj mreži, uključujući Internet i Veb, mora da koristi SSL / TLS. Osetljive informacije uključuju stvari poput korisničkog imena i lozinke, brojeve kreditnih kartica ili bilo koje druge podatke koji treba da budu privatni.

Zašto vam treba SSL sertifikat?

SSL sertifikat osigurava da je dobavljač onaj za koga se predstavlja i takođe ukazuje na sigurne veze između ličnih uređaja i veb lokacija. Razumevanje SSL sertifikata je važno za poverenje na veb lokaciju i kako bi zaštitilo kupce da ne postanu žrtve prevaranata. Pametno je imati na umu da nisu sve veb stranice ili SSL sertifikati jednaki.

SSL sertifikat pomaže u zaštiti podataka kao što su:

Akreditivi za prijavljivanje
Transakcije kreditnim karticama ili podaci o bankovnom računu
Podaci koji mogu lično da vas identifikuju – kao što su puno ime, adresa, datum rođenja ili telefonski broj
Vlasničke informacije
Pravni dokumenti i ugovori
Medicinska dokumentacija

Šta je Vildcard SSL / TLS sertifikat?

Zamenjivi SSL / TLS omogućava upotrebu neograničenog broja poddomena u SSL / TLS sertifikatu. Svaka puna domena koja se podudara sa * .tvojsajt.com (gde * može biti bilo koja reč, a tvojsajt.com je vaš domen) biće zaštićena nadomestnim SSL digitalnim sertifikatom. Na primer, ssl.com, www.ssl.com, mail.ssl.com i bilo koja druga kombinacija ssl.com biće zaštićeni džoker sertifikatom izdatim na * .ssl.com.

Kako funkcioniše garancija?

Garancija štiti krajnjeg korisnika ako je SSL.com sertifikat pogrešno izdat (tj. Izdat je trećoj strani koja nije imala pravo na SSL sertifikat).

Kako funkcioniše besplatni probni SSL sertifikat?

Probni sertifikat omogućava kupcu da testira SSL instalaciju i funkciju SSL sertifikata. Besplatni SSL sertifikat se instalira i funkcioniše identično standardnom  sertifikatu, ali ne dolazi s nikakvom garancijom, a ime organizacije vlasnika veb lokacije se ne pojavljuje u SSL sertifikatu. Zbog toga je probni SSL sertifikat zamišljen samo kao test rešenje i ne gradi poverenje kupaca onako kako bi to činio standardni SSL sertifikat.

SSl sertifikat


Koliko je vremena potrebno za dobijanje SSL sertifikata?

U zavisnosti od tipa sertifikata, uobičajeno izdavanje SSL-a obično traje nekoliko minuta, ali može potrajati i nekoliko sati ili dana.