Responsive website

Šta treba da znate o mobilnoj verziji vaše veb stranice

Pripremanje sajta za mobilne uređaje prilično je visoko na listi zahteva prilikom izrade sajta.

Prilagođen mobilnim uređajima, optimizovan za mobilne uređaje su neki od formalnih naziva za sajt koji je vidljiv i optimizovan za mobilne uređaje. Pristup veb lokacijama na više uređaja nekada je bio problem a sada se to jednostavno podrazumeva.

U 2021. godini preko 55% prometa na veb lokacijama se zasniva na mobilnim uređajima. Postalo je od presudnog značaja kako će se vaša veb stranica prikazivati u različitim formatima i na različitim rezolucijama. 

Prenosni mobilni uređaji postali su popularan metod ne samo za komunikaciju, već i za pristup Internetu dok ste u pokretu. Zbog ove popularnosti, potražnja za mobilnim uređajima je u porastu i prirodno je pretpostaviti da im vlasnici veb sajtova daju prioritet da u njihov dizajn ugrade optimizaciju veb stranica za mobilne uređaje.

Kako popularnost mobilnih uređaja utiče na vlasnike veb lokacija?

Odgovor na ovo pitanje je prilično jednostavan. Verovatnoća da će veb lokacija privući veću publiku je mnogo veća ako je dostupna i optimiizovana za više uređaja. Ovo je u osnovi najbolji deo, jer prihvatanjem mobilne strategije možete steći puno prednosti. Jedna od najboljih prednosti optimizacije vaše veb lokacije za verzije prilagođene mobilnim uređajima je mogućnost stvaranja šire ciljne publike na mreži.

Prijateljska stranica za mobilne telefone

Mobile friendly pojam, odnosi se na veb sajtove koji se tačno prikazuju između vašeg stonog / prenosnog računara i mobilnog uređaja kao što je mobilni telefon (iPhone, Android) ili tableti (iPad, Kindle, Galaki itd.). Iako će se na telefonu činiti manjim, veb lokacija prilagođena mobilnim uređajima biće savršeno funkcionalna. Mnogi programeri doživljavaju prilagođavanje mobilnim uređajima „najboljom praksom“ za sve izrade veb stranica.

Važno je osigurati da je vaša veb stranica prilagođena mobilnim uređajima. Kao što smo gore razgovarali, procenat korisnika mobilnih uređaja brzo raste. 

Responsive design

Optimizovana internet stranica za mobilne uređaje

Veb lokacija optimizovana za mobilne uređaje je daleko naprednija verzija sajta od one koja to nije. Mobilno optimizovano znači da će se veb sajt ponovo formatirati za listu ručnih ili tablet uređaja. Veći tasteri za navigaciju, preoblikovani sadržaj i različito optimizovane slike pojavljuju se kada je korisnik na iPhone-u ili drugom uređaju.

Zašto ponovo formatirati? Reformatiranje omogućava veb stranici da lako privuče veliku mobilnu publiku kada se ode na datu stranicu. Sve više potrošača se okreće svojim mobilnim uređajima upravo zbog Online kupovine pa je to već sasvim dovoljan razlog da vaš sajt bude optimizovan za mobilne uređaje- Razviti veb lokaciju koja omogućava korisniku jednostavnu navigaciju i uključivanje sa malih ekrana ručnog računara znači brže donošenje odluke.

Koji su neki dobri elementi formatiranja koji ulaze na veb lokaciju optimizovanu za mobilne uređaje?

– Pojednostavljena navigacija prilagođena velikim dodirnim tačkama, posebno za ključne kontaktne informacije
– Smanjene grafike koje ne prekidaju potragu za kritičnim informacijama, poput popisa proizvoda ili komercijalnog sadržaja

Prilagođeni sajtovi su postali standard

Kako se dizajn veb stranica nastavlja razvijati, tako je na scenu stupio fantastičan oblik razvoja. Responzivni dizajn je metoda razvijanja veb lokacije koja je potpuno fleksibilna bez obzira na uređaj. Umesto da otkrije određeni tip pregledača ili tip uređaja, veb stranica se automatski orijentiše na osnovu veličine ekrana uređaja. Kombinacija ponovnog formatiranja i ponovne optimizacije veb lokacije u celini daje praktičnu fleksibilnost.

Responzivni dizajn, iako je skuplji za razvoj, najmudrija je razvojna investicija ako imate posla sa potrošačem ili bazom publike koja je aktivna na mobilnim uređajima ili ako treba da kupuje u pokretu.

Optimizacija sajtova za mobilne telefone

Fokusirajte se na dodir, čineći navigaciju prilagodljivom različitim rezolucijama.

Mnogo preduzeća se okreće veb lokacijama za mobilne uređaje kao svom obliku elektronske trgovine. Ovo je definitivno podstaklo povećanje potrage za znanjem kako bi se mogle izgraditi i optimizovati veb lokacije e-trgovine za mobilne uređaje.

Veb lokacije za mobilne uređaje predstavile su nove mogućnosti za prodaju širom sveta. Oni dobro rade i za uspostavljena i za početna preduzeća tako što im omogućavaju da izraze ko su i šta su u mogućnosti da ponude potencijalnim kupcima.

Možete nas kontaktirati da bismo izradili projekat vaše veb stranice. Jasno razumevanje uloge mobilnih uređaja u uspehu veb stranica pomoći će nam da radimo sa vama i stvorimo profitabilan i profesionalan proizvod za obavljanje veoma uspešnog poslovanja.

77% kupaca pametnim telefonima kupuje u kompanijama čije mobilne veb lokacije ili aplikacije omogućavaju brzu kupovinu.